Història

Castelldaura és una finca que es troba a Premià de Dalt, en el Maresme. L’edifici principal és una casa neoclàssica del s. XIX, la Torre, a la qual s’ha afegit posteriorment una altra construcció, coneguda com el Mas. En direcció al mar té una gran zona verda, amb equipaments esportius i jardins amb trets indians, italians i francesos.

IMG_4310

Des de 1955 s’han realitzat ininterrompudament activitats culturals i de formació cristiana amb les quals multitud de persones s’han pogut enriquir. Aquestes activitats tenen l’atenció pastoral encomanada a la Prelatura del Opus Dei, institució de l’ Església catòlica, fundada per Sant Josepmaria Escrivà. L’Associació Agrupació Cultural Dosrius va assumir la gestió d’aquestes activitats des de la seva constitució l’any 1986.

IMG_4239

Sant Josepmaria Escrivà i el Beat Álvaro del Portillo van estar diverses ocasions a Castelldaura, on moltes persones els van poder conèixer.

Visites de Sant Josepmaria i el Beat Àlvar

17.IX.1962

Sant Josepmaria va estar a Castelldaura per primera vegada, durant el viatge cap a França procedent de Pamplona i Saragossa. Va visitar les obres del Mas, llavors en construcció, i va tenir una tertúlia a la Torre.

5-10.X.1966

Sant Josepmaria es va allotjar a Castelldaura amb ocasió de la cerimònia de nomenament de Fill Adoptiu de la Ciutat de Barcelona. El dia 6 va consagrar l’altar de l’oratori del Mas. Li va agradar molt l’arquitectura i la decoració catalana de la casa, i va donar algunes indicacions per millorar les instal·lacions.

2-5.V.1969

Sant Josepmaria es va allotjar a Castelldaura, on va passar el cap de setmana abans de seguir el seu viatge cap a França. Va tenir trobades amb persones de l’Opus Dei.

20-30.XI.1972

Sant Josepmaria es va allotjar a Castelldaura. Havia estat dos mesos a la Península tenint trobades que eren una catequesi sobre la fe cristiana, amb gent de tot tipus, i des Castelldaura va fer sortides a Barcelona, Sant Cugat i Girona, per reunir-se amb persones de tota condició. D’allí va partir cap a Roma.

2-29.IX.1973

Sant Josepmaria fa una estada a Castelldaura per a acompanyar Álvaro del Portillo, a qui van operar a Barcelona i que va seguir la recuperació a Castelldaura.

12-30.IX.1974

Darrera estada de Sant Josepmaria a Castelldaura, per a recuperar forces després d’un viatge esgotador per Llatinoamèrica durant l’estiu. Sant Josepmaria va morir el 26 de Juny d i 1975 i el 6 d’Octubre de 2002 va ser canonitzat.

16-18.IV.1982

Estada a Castelldaura del Beat Álvaro del Portillo, primer successor de sant Josepmaria. Venia de Torreciutat i Saragossa i va fer una parada a Castelldaura abans d’agafar l’avió cap a Roma.

11-12.IX.1983

El Beat Álvaro del Portillo s’allotja a Castelldaura de camí cap a França.

16-21.V.1989

El Beat Álvaro del Portillo s’allotja a Castelldaura durant la seva estada a Catalunya per trobar-se amb fidels de l’Obra, cooperadors i amics. Va tenir diverses trobades a Barcelona i una tertúlia amb vint mil persones de tot Catalunya a Sant Cugat.

15-18.XI.1993

Darrera estada del Beat Álvaro del Portillo a Castelldaura, en aquesta ocasió provinent de Roma i camí de Madrid i Andalusia. Álvaro del Portillo va morir al març de 1994 i va ser beatificat en 27 de Setembre de 2014. Actualment està en procés de canonització.